mandag 11. september 2023

Kunstig intelligens sin framtid

Det er ikke i dag vanskelig å finne meninger om at kunstig intelligens (AI) er Dyret som gjort rede for i Johannes Åpenbaring. Det det rimer at Dyret er «intelligens». Dyrene på marken har siden skapelsen av Adam og Eva blitt assosiert med fornuften. Og der er krav til fornuften.

Den kunstige intelligens tygger ikke drøv og den har ikke klover som er splittet helt opp (ref. Tredje Mosebok 11:1-8). Ved så å si og tygge drøv stiller det rettferdige menneske spørsmål ved sin hensikt, og ved så å si og ha klover som er splittet helt opp stiller det rettferdige menneske spørsmål ved sine hensyn. Det rettferdige menneske ser til sin konstitusjon, og det rettferdige menneske skiller mellom sønn og datter. I en sunn kristen forfatning er der to kamre i parlamentet, og der skilles mellom forsvar og politi i utøvelsen av makt.

Denne mangel som den kunstige intelligens gjerne har gjør at den vil framstå som forvirret med usammenhengende og uklare vurderinger når informasjonen som mates inn i den har nådd et visst nivå. For, verden er i strid med seg selv. Der er motstridende syn og meninger, også om fakta, og om rett måte å gjøre ting på, og et hus som er i strid med seg selv vil gå til grunne, sa Jesus (Matteus, 12:25).

.·: :·.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

:. † .:
ღ ⁂ ☁ ★ ☆ ☀ ♥ ✦ ✧ ✯ ✿ ❀ ◉ ⦿ ·: † :·

Takk for din kommentar!
Den er vel snill og rar.
Og røper du ditt navn
så er det intet savn. ♫♥♪