onsdag 14. april 2021

Om elektroner og sånn

Jeg føler for elektroner. Og jeg tenker. Elektroner produseres vel først og fremst av sola, og elektroner tiltrekkes av vann. Det har å gjøre, tenker jeg, med at vann, som er H2O, er lett å spalte. Vann er sårbart. Elektronene får vel ikke gjort, så mye, når de, som løse, møter vann. Men de nytter far.

Og så er det sånn radioaktivitet, som er noe fryktelig, og som jo er elektronisk virksomhet. I Norden er det gjerne snø, på vinteren. Elektronene i bakken vil tiltrekkes av snøen. Når snøen smelter, vil de tiltrekkes av vannets løp til bakken. Og et sånt frustrert elektron vil, på overflaten, ikke kunne gi så stor stråling når det er en halvmeter under bakken.

Grunnen til at jeg mener det må være sånn, empirisk sett, er at vi hadde denne alvorlige ulykken på Kola, ved den kjernefysiske reaktoren. Jeg vet ikke hvor stort utslippet der var, sammenlignet med atombomber. Kan hende ble det aldri opplyst om det. Men det tok ikke smertelig lang tid før det ble trygt på Nordkalotten etterpå. Og i dette fall tenker jeg enkelt. Det er tøv å snakke om konsentrasjon, i dette tilfelle. Nedbrytingstid er nedbrytingstid.

Jeg har påpekt at der må være et løp i Atlanterhavet i fra sørvest, ved Golfstrømmen, som i fra Skagerak går over Norge nordover. Jeg føler der nå er to punkteringer, så å si, på farta, ved Oslo og Mosjøen, om enn på ulike måter. Det vil, på kort sikt, gjøre noe med klimaet, tenker jeg, og et sånt sort hull vil jo være tiltrekkende på de der elektronene. Men vi har andre fjorder i Norge som Golfstrømmen ledes inn i. Og Gud rår. Slik at på litt sikt vil vi ikke bekymre oss. Hva som ledes inn Hardangerfjorden av elektroner vil jo ikke stoppes av fjellet. Og der går strømførende ledninger i ulike retninger. Så vi får bekymre oss for hva vi kan gjøre noe med, og det er ungene.

.·: :·.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

:. † .:
ღ ⁂ ☁ ★ ☆ ☀ ♥ ✦ ✧ ✯ ✿ ❀ ◉ ⦿ ·: † :·

Takk for din kommentar!
Den er vel snill og rar.
Og røper du ditt navn
så er det intet savn. ♫♥♪