torsdag 8. april 2021

Enda et kryssord

1 2 3 4 5 6 7 8
9 10
11 12
13 14
15 16 17
18 19
20 21 22 23 24
25 26
27 28
29 30 31 32
🎂 33
34 35 36
37 38
39 40
41 42

 1. Nemlig. Vet dere, på attenhundretallet var det fortsatt sånn, at kvinner kunne dåne. Tidene endrer seg. I dag er det prevensjonspiller, som gjelder. Hva er det? Å gjøre livmoren til pose? Hva gjør en manns sæd med dette sårbare som livmoren er? Hvordan kan det ha seg at ektefeller, etter en tid, faktisk ligner hverandre? Dette ordet: Tenk det, gjør det, føl det. Gud !!! Det er ikke noe konkret, bare et uttrykk. Hva er det barn fordrer? Måter å overleve på? Og det er snålt, ikke sant. For, når vi kikker tilbake i tid, så er det tydelig at kvinnene ikke hadde oppvaskmaskiner. Eller nettingstrømper. Eller dusj. Eller parfyme. Men de lo, ikke sant. Hvordan kan en le når livmoren er pose? Og der er flere sider ved det. For, når vi nå ikke lenger vil være så opptatte av ekting, vil kvinnen mer bli et konglomerat. Men dette gjelder: Hva skjedde? > Dette ordet.

 2. Dere vet, at mine besteforeldre var det som gikk fra utedass til klosett på bad. Mine besteforeldre var det som fikk innlagt vann. Og komfyr. Og videre; mine foreldre var det som fikk fjernsyn. Og, etterhvert, faktisk oppvaskmaskin. Jeg var barn, og, etterhvert, tenåring, da. Tenk dere hva telefonen har gått igjennom av utvikling. Da jeg var nyfødt, var det fortsatt sånn at der var en sentral, med en sentralborddame, som satte folk over fra nummer til nummer. Da jeg var barn, var det stort da jeg ble stor nok til å få ta telefonen og si «Ellingsen, vær så god» (mitt etternavn, vær så god). På telefonen. Og dette ordet her har med bad, å gjøre, eller dusj. Det er hva en der får. Og tenk dere forskriftene i Moseloven om å rense seg. Etter menstruasjon, eller å ha blitt besudlet av sæd. Vi snakker om mer enn tre tusen år siden. Og vet dere, denne morsomme filmen basert på Knut Hamsuns roman, kalt «Bør Børson». En av de ting som illustrerte Bør's verdighet var at han tok seg et varmt bad, i et kar. Ikke sant. Med noen fjollete kvinner omkring, og da helt uskyldig så etter våre standarder. Bad. Det er noe med det.

 3. «Sitt de her og tenker på eders skjæbne,» sa Bør Børson til to løse kvinner. På Røros, mener jeg. Om så er, kan en ikke bare (dette ordet) vekk, med tåspissen. En kan ikke bare dytte det vekk. Dette verbet er ikke et ord fra fotballspill. Men kanskje likevel. For, de må jo ha spilt fra sokkelesten, i fra begynnelsen av. «Soccer», ikke sant.

 4. Dette ordet er et navn. Et gammelt navn, fra Bibelen. Kvinnenavn. Man hevder navnet kanskje er persisk og betyr «stjerne», og en grunn til det, er at det var hun som ble gift med kong Ahasveros og ble dronning av Persia. Hun har, altså, en egen bok i Bibelen. Jeg tenker navnet godt kan være persisk, opprinnelig. Jeg tenker Abraham kom fra Babylonia. Det er nære Persia. Det er Kuwait. Og jøder tok av, etter Jesus. Og jeg tenker dette ordet «ess» er noe Israels barn ga oss.

 5. Dette ordet er et verb, men det er ikke å «titte». Sant. Hva er det da ...

 6. Stående ordre til jurister som får beskjed. Tenker jeg.

 7. Dere vet, der er magnetisme. Og flasker som fylles. Og legoklosser som liksom finner sammen, sånn at det blir noe. Og puslespill. Men hva som gjelder, i livet, er liksom ikke så elendig. Vi har et ord for det, når venn ser venn i øynene. Hva er det ... Dette ordet. Usagt, gjerne, og likevel. Der var vi. Elektrisk.

 8. Hva er håp? Håp er vel knyttet til det eksepsjonelle. Dette ordet her, i kryssordet, ser dere, er to ord. Og det bakerste (nederste) har noe med datateknologi, å gjøre, sånn som det har blitt. Men allikevel nytter vi det der bakerste ordet om de der som bare er låste i sin egen tankeverden. Og, altså, det er rart med det. Det er de som er annerledes som gir oss håp. Og den visshet, at der er (disse to ordene) gir oss håp, sånn i alminnelighet.

 9. Dette ordet er en nektelse. Jeg mener, når man hører dette ordet, fra et menneske, skal man være uhyre varsom. Noen mener man da skal trekke seg, og stikke av. Jeg selv er gjerne der. Det har med myndighet å gjøre. Og erkjennelse av hva man er. Jeg og djevelen vet begge, at om en blir måte, blir en måteholden.

 10. Vet dere, jeg tok bort ringeapparatet. Om folk vil meg noe, får de (dette ordet) på døra. Eller ved siden av. Jeg har laget til en morsomhet. Det der elektroniske signalet er jo intetsigende, og smakløst. Mye morsommere er å fatte hvordan folk tenker, når de er på døra.

 11. Vet dere, igjen, dette er verdens morsomste navn. Her; et jentenavn. For, vi er alle det, som navnet er, og likevel, dette navnet. En blir oppmerksom, tenker jeg. Hva er det nå ...

 12. I jordbruket, særlig, er det sånn at en er oppmerksom på at omstendighetene endrer seg. Årstidene er det, for bønder. Og en er ikke så dum, sånn at, med en viss erfaring, vet hva man hva man til en hver tid bør lage i stand. Av anstrengelse. Dette ordet er det.

 13. Det er sykt, egentlig, at dette som dette ordet er har blitt en profesjon. Jeg mener, vi er seks tusen år gamle. Vi bør ha lært at om en setter et glass med mønster inn i en bolle av glass uten mønster, så blir mønsteret i det innerste glasset tydeligere. Om en setter et lys inni. Derfra, er det jo bare å multiplisere. Likevel er vi, selvsagt, takknemlige overfor disse fantastiske menneskene som hjelper folk som ikke ordentlig ser, basert på all verdens underfundigheter, og dette ordet er et fremmedord, et substantiv, som peker på hva brillene til disse menneskene er.

 14. Krumtappen i det norske forsvaret.

 15. Om en ikke er nede for telling, er en da (dette ordet) – for telling? Dere vet, at dette dialektiske fort blir hysteri.

 16. På Kattem, i Trondheim, har vi opplevd noen (dette ordet) i det siste. En kan lure på hva det der er. Når det blir mange sånne, innenfor et tidsperiode, må en jo undre seg. Det er fint. En skal ikke være så stolt. Og, om en føler at sånt er advarsel, er en på trygg grunn.

 17. (Dette ordet) er en av de fire klassiske elementer, til å finne i gresk filosofi fra gammelt av, og i våre dager særlig i sånn mystisisme. Hva som er, hva gjelder de fire klassiske elementer, er at dette med luft ikke er så enkelt. Noen vil se det sånn at dette elementet, som de andre, ikke er gitt, men i omløp. Når så er, må det være elektroners virksomhet vi tenker på. Og, når vi ikke tenker likt om hva dette elementet er, blir det fort vanskelig.

 18. (Dette ordet) er hva mange jenter er. Jenter er det, i mange menns blikk, og (dette ordet) er hvilket har gitt flere jentenavn, som alle har å gjøre med gjemme, og det å skinne.

 19. (Dette ordet) er « ... hvite eller fargede ringer el[ler] flekker på himmelen. Den fargeløse ring oppstår ved sol- el[ler] månelysets brytning i iskrystaller i høyere luftlag: ...» (sitat: Cappelens leksikon, år 2001).

  Det er litt snålt, når en tenker på det, at en tenker om verdens begynnelse som (dette ordet). For, da blir jo dette en slags forutsetning. Og det å ha orden i sysakene er da ikke.

 20. (Dette ordet) er Trondheim, på så mange slags vis. Faktisk var det vi som fant på, det der. «Hva blir det til,» tenkte vi.

 21. Dette er ikke et ord, men de to bokstavene er her for illustrasjonens skyld. I uttale gir de to bokstavene samme lyd. Og på norsk, og i tysk, for eksempel, nytter vi gjerne den ene bokstaven, og i engelsk, for eksempel, nyttes gjerne den andre. Og når en kikker på bokstavene; er der noe med det?

 22. Ø .

 23. (Dette ordet) er hva man gjør med hendene sine når man ikke har vaskevann, men vil gjøre som Pilatus gjorde, da han lot Jesus korsfeste. Og har man votter på, kan de vottene også, faktisk, være sånn at hun som laget dem tenkte, dette må jeg (dette ordet).

 24. Dette er, i kort, betegnelsen på den store fotballklubben i Kecskemét, i Ungarn. Forøvrig, hva jeg mener om fotballspill er at det kan være morsomt å spille ball. Og det kan være morsomt å gå til vennskapelig dyst med folk fra andre steder, på hvilken som helst slags måte, og det kan være morsomt å ha en gjeng, for et sted, som man «flagger», på et eller annet vis. Men når økonomien styrer det der, som tilfellet nå er, bør fotballspill være forbudt for folk som er 18 år og eldre.

 25. Jeg slo opp på internett, og fant ut at det var riktig som jeg trodde: Russerne har sitt eget treffsted på internett. (Dette ordet) er navnet på det treffstedet.

  ↓ Ved dette ordet blir en dømt nord og hjem. Det er litt sykt. Der bor vi.

 26. (Dette ordet) er morsomt å holde på med. Det kan bli veldig fint, hva en gjør. Men om synet er svekket, er det ikke så morsomt å holde på med det. Verre, faktisk, i dette tilfellet enn i de fleste andre tilfeller av hva en kan gjøre.

 27. Dette er et treffsted på internett. Det er hva det er.

 28. Om en ikke vil ta, må en nesten (dette ordet)? En blir fort hektisk om en til stadighet tenker sånn dialektisk.

 29. Dette ordet ble funnet opp i Trondheim. Det har å gjøre med at etter sett kommer det noe. Vi sier jo sett og vis. Og, her i byen «é en itj uttafor». Så, hva er vis ...

 30. (Dette ordet) er et særlig bo. Den geniale vil i en viss forstand tenke om det som noe positivt, men i det lange løp vil det jo bli noe kjedsommelig. Når omstendighetene krever det, imidlertid er dette boet greit å være i, både rent faktisk og i overført betydning.

 31. → Stående ordre til den som har hull i hodet? For, da blir en tett i pappen?

  (Dette ordet) er et navn, faktisk. Guttenavn. Jeg tenker meg det er en romansk utgave av det navn som den 37ende amerikanske presidenten hadde.

 32. (Dette ordet) er et substantiv, angivende hva det er, hva den som virkelig er i pine gjerne uttrykker.

  I dag er det jo bare snakk om at en ansetter. Og man får stillinger. En blir litt passivisert. Vi må ikke glemme at vi kan nytte dette ordet, i stedet.

 33. (Dette ordet) er ikke egentlig et ord, men det kan godt være det. Det er et verb avledet fra et substantiv slik verbet «huse» er avledet fra substantivet «hus».

  (Dette ordet) kan være et jentenavn, og det heter seg at navnet er av arabisk opprinnelse og betyr «fullført», legemlig sett. (Dette ordet) er også navn på et tettsted sør i Spania. Jeg tenker meg at det å drive med ablegøyer er forutsatt ved dette «fullførte» som man på arabisk tenker på.

 34. På malaysisk er dette «mandag». Men det er et etternavn i verden, også, og jeg tenker også dette navnet er av romansk opprinnelse.

 35. (Dette ordet) er et lånord fra engelsk, og det er et utrop. Jeg har en formening om at det først og fremst var på sjøen man kunne nytte det, i fra gammelt av. Det betyr «greit», liksom.

 36. Stående ordre til folk i robåt som har fått vann i båten. Sant.

 37. (Dette ordet) er noe typisk nordisk som man gjerne serverer med ost. Tradisjon.

 38. Det er litt rart at dette ordet både er et substantiv og et verb. Som substantiv har det med det å være uanstrengt, å gjøre. Men det er sånn, at når en kommer inni det, som verbet er, så gjør en det der uanstrengt, og med ikke så rent liten glede.

 39. Dessverre er det sånn, at vondt folk gjerne føler en oppfordrer dem til å gjøre dem vondt. De tenner på frykten de fornemmer. Når de forklarer seg, nytter det gjerne dette ordet.

 40. Om en har hull i hodet, og er tett i pappen, er det kanskje fordi en ikke får til å foreta seg dette som dette ordet er.

 41. Vet dere, at i Hæren, i felt, har en ikke asjett og serviett. En har (dette ordet). Gjør et bildesøk på internett, og tenk dere å få servert kokt torsk, med skinn og bein og tilbehør, i dette her.

 42. Dette ordet er verbet til det substantiv som er i [38].

.·: :·.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

:. † .:
ღ ⁂ ☁ ★ ☆ ☀ ♥ ✦ ✧ ✯ ✿ ❀ ◉ ⦿ ·: † :·

Takk for din kommentar!
Den er vel snill og rar.
Og røper du ditt navn
så er det intet savn. ♫♥♪