onsdag 11. november 2020

Notat

Jeg er gjerne litt betenkt, når jeg poster notater jeg gjør på datamaskinen når jeg lytter til artister jeg lytter til på Spotify, for eksempel, eller til sendinger på Norsk Rikskringkasting. Og, jeg sletter gjerne det jeg poster, dagen etter. Denne gang, tenker jeg, er jeg ikke ledet, som hypnotisert. Og hva jeg har nedfelt tør ha en viss historisk interesse. Jeg har, altså, lyttet til NRK P1, i natt, og dette er hva jeg noterte meg:

🏳️‍🌈

 Vet dere, 

Elgen er verdens hurtigste dyr. Den er underforstått.

Dere ser, jeg prøver meg fram. Ett sted må jo den elektroniske kanonen være, om der ikke er individer som peker på meg.

Jeg tror, at det må være et sted man kommer ned. Ikke sant. Norge. Man kan, liksom, ikke være overalt, når man nedfeller seg. Sant ...

Og, vi har liksom, ikke så mye erfaring med slangegift. Men, når en oser av gift, så blir en jo litt betenkt? Som om der er noe annet? Noe rart? Og, hva i Herrens navn vil jentene tenke ...

P1. NRK. As if head ... You are.

"Utakt", heter det programmet jeg lytter til akkurat nå. Ikke sant. 

Vet dere, at "blå" er ikke "rødt", ikke sant. Det er morsomt, når man tenker seg tegnestifter. Når man tenker seg folk, blir det litt komplisert. Og, når man på fjernsynet eller på Google Maps, ved bildene, blir presentert med blå tak, går man jo i svart?

Det har med innsikt, å gjøre ...

Det er litt komplisert, tenker jeg. Åpenbart ble jentene lurt. De ble heiet fram, historisk sett, og saken er at jenter er beroende på menn. Og, så ble de samlet, i et lokale, og var ikke i stand til å vise myndighet da det gjaldt, fordi, der var ingen menn der, som ga kommando. Og, så ble man forbannet. Og, igjen, så var det så at jenter er beroende på menn. Så, den organisasjonen som utviklet seg, ble styrt av menn. I en hensikt. Og fiendskapen som ble laget, i diaktikken, ble ødeleggende, for, når mann står mann imot, er det ikke morsomt.

Kongen kan åpenbart ikke være forenende. Men Nansen? På en måte?

Jeg mener, jenter må erkjenne det. Når jenter truer med å "lose my temper"? Jeg mener, "come on" ...

😕 Vignett ... Ah .... Takk.

Der.

Og, vet dere, man vil være rettferdiggjorte ved å være funksjonelle, ikke sant. Og vi vet at det der er fy fa'en. Jeg mener, vi nordmenn vet det. Man kan påstå seg hva som helst. Det er hjertet som gjelder. Stien til nabogården, man lager. Heiet man rydder. Melka fra kyrne man presenterer. Jobben man gjør, på bondens åker. Fisken man henter, tross hav og vind. Nepen man lager i hagen, og selger på torvet. Ideene man kaster fram, for, Gud er med? Fordi, vi er der? Sparkesykkelen man lager, for, den der Trampe som ble til, i Trondheim, var, liksom, noe å tenke på? Vet dere. Når vi settes opp mot hverandre, er det jo bare djevler som vil gå med på det. Og, det er vi jo ikke. Ikke kvinner, og ikke menn, og ikke folkeferd beroende på dialekter. Sams, er hva vi er, ved Herren Jesus Kristus. Der er folkeferd rundt omkring, og svenskene, og danskene, er nærmest. Og det der er like oss, ikke sant, i den forstand her nettopp etablert. Så, en må være litt årvåken. Og hva som er, vil vi tenke, er at myndigheten i oss må være ren og klar. Sånn, at om det produseres en motsetning mellom politi og militær, for eksempel, så er det helvete. Alt dette å ivareta blir fort mye, ikke sant. Så, vi må ha myndighetspersoner, som ivaretar på ulike vis. Ett er helt sikkert: Om myndigheten blir borte, av hvilken årsak som helst, vil vi skilles.

Saken er, at vi kan heve oss over kroppen. Vi kan tenke på, og vurdere, og gå for, når vi ser ulikheter, og i kan beundre, og tenke vondt om, og ha forestilliner om. Men, det er hjertet som gjelder. Så, denne geografiske forestillingen, gitt ved dette kart bildet, er ikke hva som gjelder. Hjertet er det som gjelder. Det partikulære er ikke hva som gjelder. Til tross for at dette å lage partikler er vitenskapelig og fint. Hva som gjelder, er hjertet. Staden. Stiftet. Enigheten. Utgangspunktet. Ved målet gitt. Konstitusjonen. Som brer seg. Det er myndighet. Til forskjell fra makt, hva man kan manipulere ved. "Adultery," sier de på engelsk. Vi er folk, ikke sant, ikke interesser. Var vi interesser, ville vi bli som småstein, bare, som blir etterlatte i elvebredden. Vi er mer, en hver av oss. Kvinne og mann. Som på underfundige vis finner utav det, hva dette livet er. Og, om den der elva ble lagt i rør, så var der ingen interesse, ikke sant. Og, den der elva er bare et bilde. Selv - elv.

Vi bryr oss ikke om det der kartet, egentlig, bør gjøre. I Trondheim bryr vi oss om Nidelva. Jeg mener, der ved elvebredden satt Odin og fantaserte om om Åse, ikke sant, der oppe på Byåsen, som var i stand til å hive store steiner ned Steinberget. Og, den elva kommer fra Selbu, ikke sant. Hvor komplisert kan det være ... Når man intellektualiserer, kommer man fort til kort.

Hva jeg tror, er at man laget dammer på Byåsen. Baklidammen, Teisendammen, Kyvannet, og den slags. For bare å være sikre, liksom. Man er jo ikke dum. Og, den der Odin var jo bare en fyr. Ble. Så, han kunne bare ha det så godt.

Og, jeg tror Trondheimsfjorden egentlig var fra utlandet. Faktum er at Trondheimsfjorden har mer liv enn noen annen sånn fjord, og det må jo være en mening med det.

Og, jeg tror de der bergenserne er litt spesielle. For, de sier "gå, mann". Og, det er jo nettopp hva man gjør når man seiler dit ned. Så, de er begeistrede. Man blir litt interessert.

Hva jeg mener, er at det er mye en ikke har tenkt på. Gjerne. Og, når en er et sånt driv, så gir det jo seg selv hva man ikke har tenkt på, sånn at sånn vitenskapelig sett, kan man, kanskje peke på hva det er. Om man har oversikt. Men hva jeg ikke har tenkt på, tenker jeg, er fallet. Det bør kanskje ordnes.


.·: :·.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

:. † .:
ღ ⁂ ☁ ★ ☆ ☀ ♥ ✦ ✧ ✯ ✿ ❀ ◉ ⦿ ·: † :·

Takk for din kommentar!
Den er vel snill og rar.
Og røper du ditt navn
så er det intet savn. ♫♥♪