torsdag 30. juli 2020

Elektrisk strøm

Hva kan man tenke seg til hva gjelder elektrisk strøm ... Man kan tenke seg at strøm er som lys, i prinsippet. Man kan tenke seg at det er et fenomen, faktisk, som kan påvises, og måles. Man kan tenke seg at der er fire nivåer i dette fenomenet, og at disse fire nivåene kan pekes på som egenskaper å være. Og, man kan tenke seg at selv om kjemikere, matematikere, og biologer vet noe om dette fenomenet, så er det fysikere som vet hva strøm er.

Man kan tenke seg at der trengs en leder. Lys er det jo overalt, og ved solcellepaneler, og sånn, kan en fange strøm. Og, opplagt kan man sette strømmen i bevegelse, som ved DAB radio, og lage signaler av den. Men, man kan ikke nyttiggjøre seg elektronene med mindre der er en leder, som der er i en gammeldags telefonledning, eller som der er i en strømledning. Lederen er som tommelfingeren til de fire egenskapene som er ved strøm, som da blir de andre fingrene.

De fire egenskapene som er ved strøm, tenker jeg, kan tenkes å være sort, stand, størrelse, sted, og lederen, tenker jeg, kan være sikkerhet, støtte, og spørsmål.

Jeg tenker man dermed må tenke litt komplisert, om strøm. Opplagt, erfarer jeg, kan sånn strøm som i lufta settes i bevegelse, og som ikke bare nyttiggjøres som bølgelengder, som en gjør ved FM radio og ved Forsvarets radioer og den slags, men man kan få strømmen til å engasjere elektroniske dingser, som chips en får i kroppen. Og det fenomenet kan være torturredskap. Hva beskyttelse kan være, er ikke det å kvitte seg med magnetismen i kroppen. Jordmagnetismen er jo hva elektronene rir på, som er overalt, og om den blir borte, blir planeten et sort hull, tenker jeg. Dette sorte hullet, tenker jeg, kan en forestille seg ved bildet av en bil. For, den bilen beskytter mot lyn, ikke sant, om en sitter i den. Han som ved Gud fikk gjøre et nummer av det het Faraday, og han var virkelig for seg, fatter jeg, og oppdaget senere elektrolyse. Saken er, at bilen er rimelig død, som innhold, men karosseriet leder strøm. Karosseriet er imidlertid nær perfekt omsluttende, slik at en svær spenning, som et lynglimt er, vil ta turen rundt heller enn å trenge inn i bilen. Og så har vi, eller hadde vi, denne DAB radioen. I bil kan en jo fange denne spenningen ved en antenne. Men, det er to ting, tenker jeg, og det ene er det faktum at man ikke kan nyttiggjøre seg disse elektronene i lufta. En kan bare fange dem. Og, ved en antenne må man nyttiggjøre. Det andre er at der må være en ledning i fra antennen inn i bilen. Så, det må lages et hull i dette Faradays-bur som bilen er. Det hullet blir en punktering.

Slik, at man må ikke avmagnetisere seg. Livlig må man være. Jeg prøver nå en magnetisk tape rundt håndleddet, og det virker som om det er bra. Selv om den tapen åpenbart ble avmagnetisert noe, etter at jeg kjøpte den, så er det så, tenker jeg, at disse elektronene som settes i bevegelse er veldig følsomme. Og, strømmen er vanedannede. Så det synes som å virke. Men hva jeg har gjort i tillegg, er å lage et sort hull, av det, ved å plassere på tapen noe elektrisk tape. Et hjerte, og noe annet. Jeg mener det gjør seg..·: :·.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

:. † .:
ღ ⁂ ☁ ★ ☆ ☀ ♥ ✦ ✧ ✯ ✿ ❀ ◉ ⦿ ·: † :·

Takk for din kommentar!
Den er vel snill og rar.
Og røper du ditt navn
så er det intet savn. ♫♥♪