fredag 29. november 2019

Tyven - tyven - skal du hete

Kjære soknebarn. I dag har jeg virkelig gjort det. I dag har jeg fjernet det litt glorete klistremerket som er på datamaskinen, og som det står «Intel PENTIUM inside» på. Det er jo så, at når et sånt merke er plassert så til de grader iøyenfallende, så blir en litt vár. Det var jo sånn at det definerte hele tastaturet, og styreputen med. Og, det blir til at en tenker at det vel er en mening med det, og at datamaskinen kanskje blir ødelagt om en tar det bort, og denne datamaskinen er jo, virkelig, litt fremmed, og en blir vel vant til det, og enn om maskinen blir ødelagt, og han som reparerer den ikke finner merket, og derfor bruker feil skrutrekker på maskinen. Så en tar aldri det klistremerket bort, og etterhvert har en sett det så mange ganger at en ikke fester seg ved det. Men i dag ble jeg vár på det. Og tok det bort.

Og, det ble veldig fint. Maskinen er veldig pen, særlig uten det merket. Og, jeg hadde tent stearinlys, både ute og inne. Og det var ryddig og fint. Og jeg satte på kaffe, og tenkte at nå kan jeg skape hva det skal være. Nå er jeg der, tenkte jeg, og der er hvor jeg er hjemme, hvor jeg er meg selv, hvor jeg kjenner meg selv, hvor jeg trives, og har det godt, med meg selv. Meg og mitt.

For min generasjon er den der datamaskinen faktisk litt fremmed. Den er en morsom ting, og et redskap som det er spennende å jobbe med, og utrygg, blir en gjerne, når en holder på med den, for en tenker at en lett kan gjøre noe galt, og den er jo litt kostbar, og hva vil naboene si om en så gjør ... Om en ikke får det til ... Og, egentlig er det ikke til å skjønne, ikke sant, at datamaskiner skal være så dyre. I dag skulle det ikke koste noen ting, nesten, å lage en datamaskin eller en mobiltelefon. Men, sånn er det med all teknologi. Da komfyren kom, og vaskemaskinen, noe senere, og de veide nesten tonn, begge, ble de i hjemmene behandlet med større vørdnad enn de fineste klenodier fra oldeforeldre, nesten. Og det har selvsagt med det å være fortrolig, å gjøre.

Og Jesus sa noe om det, generelt, men som har bæring på akkurat dette. Ha sa at tyven ikke kommer inn gjennom døren. Og han sa at gjeteren kjenner sine får, og steller med dem, men at tyven bare bryter seg inn. Og, vi vet det er sånn. Datamaskinen stjeler oppmerksomheten. Og en må kue den, så å si, slik som besteforeldrene mine så å si kuet komfyren og vaskemaskinen. Og, når man har gjort det, kommer det sikkert en gyngestol en skal sitte i og se vegger og tak i ulike vinkler.

.·: :·.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

:. † .:
ღ ⁂ ☁ ★ ☆ ☀ ♥ ✦ ✧ ✯ ✿ ❀ ◉ ⦿ ·: † :·

Takk for din kommentar!
Den er vel snill og rar.
Og røper du ditt navn
så er det intet savn. ♫♥♪