fredag 22. november 2019

Meg og dem

Kjære bysbarn. Når lyset går, er det jo sånn at en bør tenke seg om. Og, om det ikke går, bør en jo tenke på det, også. «Har du fyr,» sa de gamle, den ene, og den andre. Og, vi var sammen om det. Med tiden ble det sånn at storfolk, eller godtfolk, skilte lag med de som ikke var fyrer, akkurat. Men, vi etablerte jo aldri noe sjikt, egentlig. I byene var det effekten det gikk på. Og, lyset går opp, for den ene og den andre. Og, den første vet at en var heldig. Sånn, at en er ikke der at en vil heve seg. Det er oss, tenker jeg. Men, Fa'en ta. Å heve seg til å lage oss? Være overlegen?

I dag har jeg laget tidenes sang, tenker jeg. Teddybjørnens vise er veldig fin. Og vil leve ved siden av den sangen jeg laget. Og, mer enn det, vil den leve den sangen vi kjenner som «Se min kjole». Men, det er noe med det. Og, Teddybjørnens vise har en funksjon, gjeldende til en hver tid. Min vise er annerledes. Den vil gjelde til verden går under. Og, sånne vitenskapsfolk kan mene hva de vil om hva som helst. Faktum er, at faktum er. Og,Teddybjørnens vise er fantastisk. Melodien er fantastisk, og teksten Prøysen ga den er fantastisk. Og Satan vet å tilegne seg det som er passe. Ikke sant. Da jeg gikk fra tettstedet mitt, i dag, som er Heimdal, og møtte barn som smilte til meg, ble jeg veldig glad. Og, jeg tenkte, Helvetes drittunger, og Helvetes forpulte horer: Til Helvete hen! Man må, liksom, erkjenne Herren Vår Gud. Og, kjære bysbarn, egentlig har jeg glemt hva jeg i denne prekenen ville si. Men, hva Fa'en i Helvete, og Helvetes elendige tapere: Fa'en ta!

De kjære barna, her jeg bor, og som jeg møtte på veien, er nok ikke så glade i de Helvetes drittunger, de heller, altså i disse voksne som gjør barn til dritt ved å gjøre barnet, som sådant, avfeldig. Og, Jesus sa noe om livet, og om det å ivareta ilden. Han sa, at den onde ikke klarer det. Den onde elsker mørket. Den onde kommer ikke til lyset. Den onde misbruker.

.·: :·.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

:. † .:
ღ ⁂ ☁ ★ ☆ ☀ ♥ ✦ ✧ ✯ ✿ ❀ ◉ ⦿ ·: † :·

Takk for din kommentar!
Den er vel snill og rar.
Og røper du ditt navn
så er det intet savn. ♫♥♪