lørdag 5. oktober 2019

Egen å være

I dag, kjære sognebarn, maler jeg en flaske konjakk. Det er denne flasken som kalles "Solan", som er veldig morsom, i formen, og hva som er preget på den av tekst og bilder lar seg ikke fjerne med malingsfjerner, så jeg tenkte, at, da vil jeg prøve maling. Spraymaling. Og, akkurat her, i resonnementet, kan jeg spore av. Grunnlaget er lagt, altså første skritt, eller stiftingen, om man vil, jeg mener, vi har Stiftsgården i Trondheim, men hvor tar det meg, liksom. Og. Når jeg hever meg over det, og ser på det, så kommer jeg i farten, og det er vel passe teit å si, på tre mulige retninger. Den ene er hva Jesus sa. Den andre er hva glass er. og, den tredje er, hvordan i all verden kan jeg være så teit. Og, tenker jeg, kjære sognebarn, hvorfor ikke gå i alle tre retninger.

Hvorfor har jeg en konjakk flaske ... Hvorfor drikker jeg konjakk ... Jesus drakk alkohol. Og, han påpekte overfor de som var ute etter ham, at det å omgåes de som går for å være tapere, i samfunnet, ikke er så dumt, og, han påpekte, at de som feirer, det å være seg vinnere, trenger rettleding. Men, hvorfor drakk han vin, altså alkohol? Han var ovenfra? Kanskje han likte å bli beruset. Jenter skjønne det. Men jeg, mutters alene som jeg er? Kanskje jeg føler for å bli beruset, jeg også. Og Jesus ga en lignelse, en gang, der han sa at man ikke fyller ny vin i gamle skinnsekker. Hvorfor ikke, kan vi spørre. I dag ville vi vel si at en ikke fyller gammel motorolje på bilen når en skifter motorolje. Man kan undres, kjære sognebarn, hvorfor Jesus ikke gjorde det enkelt, og sa det, heller.

Vel. Det andre løp er dette med glass. Glass er rimelig tett, som materiale, og malingen trenger ikke langt inn. Så, malingen bruker evigheter på å tørke, og, den renner, og når man mener at nå må den jo være tørr, lager man fingermerker. I kirka, og i noen rådhus, mener jeg, har man jo glassmalerier, av farget glass. Men dette glasset er vel farget i utgangspunktet, tenker jeg, og ikke ved hjelp av maling. Og, er det noen mening i å farge glass med maling? Saken er, at når jeg har kommet på noe sykt bra, kjære sognebarn, blir jeg helt besatt, og da er det intet som kan stoppe meg, mener jeg. Sånn rasjonelt. Så, glasset har bare å lyde. Dette Solan merket på flasken lot seg se selv etter at første strøk med maling var påført. Men, om malingen renner, er der en mulighet, tenker jeg. Så, kjære sognebarn, jeg påførte et andre strøk.

Det tredje løp er dette: Hvorfor, kjære Gudsbarn, lar en mann seg engasjere i talentløs flid når der er så mye fint å få kjøpt i butikken? Det er nok dette, tenker jeg, uten å ha svar på det, men, likevel, ha et svar som psykologer vil anerkjenne, at jentene elsker det.

Så, det lukter maling i hjemmet mitt. Og, det kan vi jo også fundere på, for, maling, for hundre år siden? Hva koster maling, i butikken, i dag? Har fedrene gjort noe?

Det blir det fjerde, som jeg ikke tenkte på, men som ga seg, liksom. Og, kjære sognebarn, da måtte jeg gå til notatene mine, igjen, og, jeg bestemte meg for å liste noen skriftsteder i Bibelen, her på tavlen. Disse skriftstedene har å gjøre med å spise frukten av sine gjerninger:

Tavlen:

Jer 21:14, Jes 3:10, Gal 6:7, Joh 8:34-35.

.·: :·.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

:. † .:
ღ ⁂ ☁ ★ ☆ ☀ ♥ ✦ ✧ ✯ ✿ ❀ ◉ ⦿ ·: † :·

Takk for din kommentar!
Den er vel snill og rar.
Og røper du ditt navn
så er det intet savn. ♫♥♪