torsdag 22. mars 2018

Til Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra

Jeg har gjort en vitenskapelig undersøkelse av banansjokoladen, selv om den er laget av Minde, og ikke av Nidar, som farfaren min etablerte. Og det som i første omgang slo meg, var at den ikke var så glatt som den ser ut til å være på posen. Den ser faktisk ut som om den har fått litt juling. Jeg tenker at det nok er fordi at den ikke vil være konfekt.

Men hva er egentlig banansjokolade? Den har et rimelig solid skall ved sjokoladetrekket, og en myk kjerne som er veldig søt og som er gul. Og så ligner den jo ikke på noe jeg vet av. Av den grunn, resonnerte jeg meg fram til, vil den være uoppnåelig, så jeg spiste bare en. Selv en vitenskapsmann vet å skikke seg. Om jeg hadde gått løs på posen, ville jeg sikkert fått sukkersjokk.

Min vitenskapelige undersøkelse av banansjokoladen ble således kort. Hva jeg lærte, var ikke så mye rent kunnskapsmessig, kanskje, men jeg lærte noe om vitenskapelig etikk. Banansjokoladen ser jo ut til å være potent. Og jeg lærte at en skal være varsom når det er fyr i begge ender.

.·: :·.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar