tirsdag 9. februar 2016

Min stand

Jeg mener du kan være schizofren uten å være sinnssyk. Jeg mener ikke med det at psykose er på og av, for en schizofren er gjerne sinnssyk uten å være psykotisk. En kan handle irrasjonelt, være plaget og være gal uten å være psykotisk. Problemet er at en schizofren forventes å være sinnssyk alltid, egentlig. Men jeg mener altså at du kan være schizofren uten å være sinnssyk. Det kan du om du ikke er plaget.

Jeg mener jeg selv har vist det. Jeg mener jeg er schizofren og alltid har vært det, men jeg ble ikke sinnssyk og psykotisk før jeg var 33 år gammel, og før det var jeg offiser i Hæren. Det er tull å hevde at en sinnssyk kan være offiser i Hæren. Og videre har jeg de siste årene skapt fine ting. Det er tull å hevde at en sinnssyk kan skape de tonene, eksempelvis, som jeg i det siste har laget for klassiske instrumenter. Men jeg er schizofren. Schizofreni er en orientering.

Schizofrene er sårbare for psykoser, hevdes det. La gå at så er. Det er da en svakhet. Det er ikke sinnssykt. Det sinnssyke ligger i det å være plaget, og psykosen er et forsvar mot det å være plaget. En schizofren som har fred med Gud og som har begrepet verden og som er trygg er ikke sinnssyk. Men vedkommende er ufør. For vedkommende krever en helt spesiell trygghet.

.·: † :·.

1 kommentar:

  1. så artig at du er her og deler deg selv og ditt verk. Lykke til!

    SvarSlett