søndag 15. november 2015

Nå mener jeg det er slutt på arbeidet

Takk, Kristus, for en ny fin uke! Jeg kan ikke huske hva jeg har gjort hele denne uken, men jeg har vært opptatt med Trixnix, og jeg har fått skrevet noen epigrammer. Jeg har laget en ny samling med epigrammer (kalt Ligaya), og jeg har gitt nesten alle diktsamlinger inne i Trixnix kvinnenavn. Navnene har jeg hentet fra Bibelen, men to samlinger, Sigrun og Ligaya, har navn av kvinner viktige for meg personlig.

Det er nå gått ti uker siden jeg begynte å gjøre Trixnix til det Nye Jerusalem. Og nå mener jeg verket er helt ferdig. Jeg tenker at jeg kommer til å åpne det opp i morgen ved å tillate kommentarer på alle nettsidene, det vil si på alle postene.

I går gikk jeg i gjennom de ordinære diktene jeg i det siste har skrevet på norsk og som jeg ikke har lagt ut på internett. Og jeg er ikke fornøyd. Langt der i fra. En må være preget av en viss uro, en viss angst, for at en skal få til å skape noe, men fortvilelse gjør ikke gode dikt. Jeg må jobbe med de ordinære diktene mine. Jeg må kaste for mange av dem. Epigrammer får jeg til, men de ordinære diktene blir oftest for kompliserte.

Jeg venter forresten svar fra et forlag. De har hatt en samling til vurdering i mer enn 8 uker. Det er helt vilt at jeg ikke hører noe. Den samlingen er god.

Takk, Kristus, for ivaretagelsen! Det er ille å være utstøtt, og medikamentene som tvinges på meg er en pine å gå på. Men jeg er stort sett engasjert og gleder meg over hva jeg får skapt.

.·: † :·.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar